Title, ACOPERIŞURI cu pante mari: curs construcţii civile. Author, Mihai Manole. Publisher, Conspress, ISBN, , Length, Case Mexi | Construcții de case pe structuri metalice usoare. Case,planuri · Casuta cu terasa pe acoperis – 35 de metri patrati de libertate Tiny House Living, .. Case moderne pentru teren in panta. Trei locuinte . proiecte de case cu dormitoare mari Loft House, Two Bedroom House, Attic, Exterior.

Author: Groktilar Kazirisar
Country: Croatia
Language: English (Spanish)
Genre: Finance
Published (Last): 6 August 2013
Pages: 50
PDF File Size: 15.58 Mb
ePub File Size: 7.97 Mb
ISBN: 371-9-87767-780-7
Downloads: 49091
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mazshura

Materiale Datorita simplitudinii acestui tip de acoperis poate fi realizat din orice tip de material ce satisface atat gustul cat si bugetul unui beneficiar.

Parteneri Perfect Roof Strict Standards: Poate fi realizata o suprafata de acoperis cu textura variata, prin aplicarea placilor cu acoperire partial suprapusa, folosind elemente mici de tabla. Sub sipca se aseaza cleme de forma U. FAKRO are o oferta generoasa de Decra a aparut prima oara in Europa, incand compania a introdus pe piata un produs nou, revolutionar: Joomla project supported by william hill poker. Tehnologia structurilor de acoperisuri din tabla metalica s-a imbunatatit de-a lungul secolelor pe baza caracteristicilor specifice ale materialelor.

Detalii Tabla zincata vopsita.

Invelitoarea trebuie sa faca fata schimbarilor dimensionale cauzate de efectul termic, iar in acelasi timp, acoperisul trebuie sa satisfaca cerintele impuse de prescriptiile tehnice, sa ramana rezistent la apa, la ger, sa ramana durabil. Metalele se folosesc de obicei in grosimi mici 0, mmdar au suprafete mari. Datata dinfabrica din Gleinstatten este prima fabrica de tigla, iar tigla era confectionata manual si arsa a Cuiele de fixare trebuie sa patrunda pe toata grosimea asterelei si pentru o fixare mai buna ele trebuie sa fie batute oblic pe ambele laturi ale penei.

  ESU ECOS MANUAL PDF

Tipuri de acoperiș fălțuit

Tabla plana faltuita impresioneaza prin potentialul estetic, durabilitate, costurile scazute de intretinere si usurinta in prelucrare. Cea mai importanta proprietate a acestor suprafete metalice este schimbarea dimensiunii lor datorita temperaturii, aceste materialele sunt frecvent kari la diferente de temperatura care pot sa atinga si valoarea de grade Celsius.

Elegant si versatil, acest sistem faltuit este cel mai des intalnit in lumea arhitectilor daturita usurintei cu care poate fi integrat in proiecte cu valoare vizuala, remarcate foarte usor prin maretia detaliilor de executie.

Pe vremuri acest sistem se realiza din fasii scurte de tabla ce erau prelucrate si imbinate de tinichigii, la fata locului.

Acoperisul faltuit se adreseaza tuturor gusturilor, fie ca este vorba despre case cu aspect traditional, cladiri clasate ca monumente istorice sau arhitecturi moderniste, tabla plana poate fi alegerea perfecta pentru indeplinirea celor mai mari exigente in materie de acoperisuri.

Din cauza dimensiunilor reduse si a laturilor faltuite, aceste structuri sunt destul de rigide, toata invelitoarea se poate fixa de sipcile sarpantei, urmand distanta dintre cleme.

Ambele metode pot fi executate din benzi, suluri taiate la lungimea capriorului sau din elemente de benzi profilate prefabricate.

Fakro este si acum, dupa atatia ani de la infiintare, cel mai dinamic producator de ferestre de mansarda din lume. Datorita simplitudinii acestui tip de acoperis poate fi realizat din orice tip de material ce satisface atat gustul cat si bugetul unui beneficiar. Cele mai des intalnite materiale din care se pot realiza invelitorile de tip faltuit sunt: In cazul invelitorilor cu sipci de lemn, fasiile de tabla au o posibilitate de miscare mult mai mare decat in cazul invelitorilor din tabla faltuita.

Prima pagina Contact Intrare.

Case Mexi (casemexi) on Pinterest

Referitor la marime si textura, solutia este comparabila cu invelitorile de ardezie, eternit, tigla ceramica, cu elemente mici, insa se deosebeste de acestea prin structura. Aceasta solutie este mai sigura din punct de vedere al impermeabilitatii decat cea cu falt drept, ci imbinarile sunt asezate mai sus. Tablele in forma de romb, rectangulare sau pantd sunt indoite la cele patru laturi in asa fel, incat se formeaza falturi unice invelite care sunt coroiate laolalta pe toate laturile.

  ELEKTRONSKI PROJEKTI ZA NEUPUCENE PDF

Acoperirea cu falt drept consta acpperisuri benzi de tabla, aranjate perpendicular pe streasina sarpantei paralele cu panta de inclinatie si sunt legate una de cealalta prin falturi drepte duble. Aceasta structura contine elemente uniforme prefabricate sau confectionate pe santier. Toata grila este apoi acoperita cu table cu margine cu lacrimar. Fixarea penelor de astereala trebuie sa fie in asa fel conceputa incat sa preia eforturile nascute in urma actiunii fortei de suctiune a vantului.

Dimensiunea minima a sectiunii penei de magi este de 40×40 mm dimensiunile pot fi marite. Pentru a permite miscarea termica transversala libera a fasiilor de tabla trebuie lasata o distanta de min. Ulterior, in secolul XIX, aceasta tehnologie incepe sa fie imbunatatita fiind adoptate mai multe sisteme de faltuire functie de panta acoperisului, cu lungimi ce pot ajunge pana la 15m.

Cele mai des intalnite materiale din care se pot realiza invelitorile de tip faltuit sunt:. Modul de executie falt pe sipci, similar celui cu falturi drepte, consta de asemenea din benzi de tabla,imbinarea acestora fiind diferite, aceasta realizandu-se pantw sipci fixate mecanic de stratul suport, cu surubiri sau cuie.

Fixarea elementelor se realizeaza cu cleme.