Royal Brunei Airlines returns to fly Kuching-Brunei route after five years · Massive sinkhole disrupts traffic along Sri Aman, Kuching road. Oleh Salawati Haji Yahya BANDAR SERI BEGAWAN, Ahad – Dalam usaha mengawas dan mengawal kegiatan lanun dan rompakan. Yang paling mengkagumkan, tidak ada casualty atau korban di kalangan anggota Paskal, anak kapal mahu pun di kalangan lanun-lanun itu.

Author: Yozshugor Vugar
Country: Cuba
Language: English (Spanish)
Genre: Personal Growth
Published (Last): 9 March 2012
Pages: 132
PDF File Size: 3.36 Mb
ePub File Size: 9.63 Mb
ISBN: 175-9-83976-830-6
Downloads: 23501
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Ducage

Have you been to Brunei lately? Takpa la, so by right. Pertanyaan yang sama juga boleh saya tanyakan, adakah ini salah kerajaan? Tiada perkara sulit yang sebenarnya sulit. Gerila falintil ada sejata hebat!!!!! Kalau ada,silakan dilink ya? Kalau ditutup ancamna orang akan tahu juga. Lagi satu, inilah kehebatan ATM, ianya bersifat harimau, bukan ayam, burung dot-dot, ular, kerbau dll.

Tak perlu juga mengira2 berapa operasi yg sudah dilaksanakan dan dihebah2 serata alam,asalkan pasukan kita sentiasa bersiap siaga apabila diperlukan. ISLAM ajarkan kita adab dan tartib. Silap2 kena hukum gantung. Tapi yang pastinya, tentera kita tak lari naik teksi. Oklah kau separuh betul heheh.

PASKAL TAWAN LANUN

Orang lain tak payah dengki2lah macam budak2 kecik aje. Tahniah buat Shah bab dah keluar cerita nie. Kalau saya nak sinikal saya akan kata ya! Saya cuma mencari dan menulis maklumat sahaja. Dan pada masa inilah, ATM layak mendapat pujian atas tindakannya! Terima kasih kepada saudara atas maklumat yang diberikan. Ini titik permulaan tiada kesudahan nya, teruskan. Semoga ia menjadi kenyataan sedikit masa lagi. Lagipun bukan sesuatu yg pelik sekiranya operator 11RGK terlibat dengan operasi di teluk aden kerana pada operasi yg sebelum ini pun mereka turut terlibat bagi tujuan menyelamatkan tawanan sekiranya tawanan di ancamaan ke darat.

  KAIYALAVU KALANJIYAM PDF

Ramai keliru pasal ada anggota ada pakai celoreng, tapi Paskal pun ada baju celoreng juga.

Jika kesalahan individu mengapa diseret sama kerajaan yang sdg memerintah? Semoga Kjayaan ini membuka pintu bagi pembelian aset terkini dan bg ancamqn strategik ATM umumnya.

PASKAL TAWAN LANUN

Tak ada pasukan komando terbaik di dunia yg ada adalah pasukan komando yg terlatih! Kalau kamu org yg jujur dan berilmu sila rujuk Lapuran Ketua Audit Negara setiap tahun. Kalau ada ancaman bunuh dr pelanun lannun, ianya hanya ancaman semata2, peristiwa pahit kali ni akan membuat depa berfikir berkali2 sebelum amik tindakan membabi buta kalau nak balas dendam.

Ada satu lagi filem patriotik,Darah satria. Sebab itu kat bandar kalah teruk, kat kampung bolehlah temberang! Jangan kamu ragui kemampuan anak bangsa. Brunei is a very inter.

Perlu waktu, padahal nilai tebusan berubah-ubah dan sangat mahal. Apsal la ko tk compare ngan kapal friget spore tu, aku rasa lgi dkat keupayaan dia, 2 2 stealth, pkai aster, kaji la dulu bru bhujah. Ada plak yg membandingkan antara Paskal dan Kopassus. Susulan dengan itu, laman-laman Twitter milik rakyat luar negara mula mendedahkan kejayaan itu dan saya lihat jumlahnya semakin bertambah dan pesanan-pesanan ini mula terkeluar lebih kurang setengah jam selepas AFP menyiarkan kejayaan pasukan khas Kanun.

  ABB VFD ACS550 MANUAL PDF

Ayuh, hantar lagi banyak2 artikel tentang kebagusan Kopassus dlm blog ini dan anda tahulah macammana respons org2 disini aancaman. This Islamic landmark is also a symbol of great wealth and was built in and was named after the father of the present sultan.

Masa sudah berubah dong.

Brunei, Jepun kerjasama perangi lanun, rompakan bersenjata –

Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing Tak kena langsung dgn persekitaran sekarang, pasca-merdeka. PASKAL tidak penah menjalani latihan di bawah kopassus tetapi latihan bersama di bawah perjanjian ada r. Dan pekerja-pekerja kerajaan diambil bekerja untuk menjadi pelaksana semua dasar yang telah dirancang dalam ancajan memakmurkan negara.

Tidak mudah mencari pihak ketiga yang bisa dipercaya kedua pihak.

Cukai pun ada pelbagai cukai ancamaan, cukai tak langsung. Sekali lagi jika ini dapat di realisasikan maka akan meletakkan TLDM ahead dari navy negara lain di Asia Tenggara ini. Sepatutnya penerima tersebut boleh didakwa di mahkamah, sampai sekarang siapa yg telah didakwa?

Apa da banding2 sesama negara…. Salam untuk semua dan taniaah untu panglima2 kita.