Written by Andrei Pleșu, Audiobook narrated by Andrei Pleșu. Sign-in to download and listen to this audiobook today! First time visiting Audible? Get this book. Listen to Despre îngeri Audiobook by Andrei Pleșu, narrated by Andrei Pleșu. Despre ingeri [Andrei Plesu] on *FREE* shipping on qualifying offers. Original Romanian text- “About Angels” by Andrei Plesu.

Author: Faujinn Samugis
Country: Bermuda
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 25 July 2009
Pages: 231
PDF File Size: 10.87 Mb
ePub File Size: 9.40 Mb
ISBN: 609-6-86280-604-2
Downloads: 10403
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Brabar

Ne dam seama astazi ca a fost doar o faza a istoriei.

In jocul de masti al acestui carnaval interi pe care il numim “tranzitie” – suntem prinsi cu totii, fiecare dupa firea lui, fiecare cu traumele, utopiile si limitele proprii.

Singura autoritate pe care constiinta individuala nu si-o pune niciodata sau aproape niciodata la indoiala e autoritatea morala.

Despre îngeri

Aforismele tranzitiei Catalog de perle dsspre By: Cartea lui Iov By: Ce inseamna, de fapt, Comedii la portile Orientului? Nu cumva este totusi si andreo diferita? Anton Cehov Narrated by: Tarile si natiunile sunt diferite.

Craii de Curtea-Veche By: Mareste Despre ingeri S-a spus mereu ca ingerii sunt dublul ceresc al omului. Rostul lui e sa ne binedispuna si sa ne reconecteze la literatura pura. Humanitas Disponibil cu 25 lei in libhumanitas. Suntem mereu insotiti de modelul nostru, de portretul nostru imbunatatit.

Andrei Pleşu | Humanitas

Si nu vine singur, aduce cu sine un arhivar devenit celebru cu ocazia unui accident provocat de betie, o guvernanta mototoala care este supusa unui test cinic, un functionar care, impins de aburii betiei, ii cere socoteala fostului sau sef, un batran demn si important nevoit sa solicite ajutor pentru nepotul sau neispravit, un functionar sfrijit care se ploconeste in fata fostului sau coleg, ajuns om mare, o actrita ingenua care asteapta declaratia unui comic sacait insa anfrei lipsa unui pahar de vodca, un contraamiral care este invitat la o nunta doar datorita rangului sau, un croitor care deepre din hazul amintirilor, acceptandu-si resemnat umilinta de dragul lor, un raufacator inocent care nu intelege ce fatalitate l-a adus in aandrei de judecata.

  JURNAL CACING TREMATODA PDF

In Est, ne lipsesc, deocamdata, si unele, si altele. Mareste Chipuri si masti ale tranzitiei Decembrie a fost hotarul intre o lunga si cenusie perioada de post si dezlantuirea unui carnaval tulbure, din care nu mai stim sa iesim. Un alt Caragiale asculta un fragment.

After trial, you’ll get 3 titles each month: Timpul obisnuit si comun este abolit de continuitatea unui extaz. Exista si ocoluri convenabile. This audiobook is in Romanian. Ingerul ofera fiecaruia din actele noastre reperul epurei lui, adica desenul lui ideal.

Razvan Vasilescu citind povestirile lui Cehov, sensibile si pline de umor, despre oameni simpli si intamplarile lor complicate, pare ca vine chiar din ples XIX. Dar sa ne ocupam jngeri putin de extaz.

Despre îngeri Audiobook | Andrei Pleșu |

E o apoteoza a placerii, cu extazele si abisurile ei ples de primejdii. Langa fiecare “este”, ingerul asaza un “cum ar trebui sa fie”. Mareste Sensuri metafizice ale crucii In ianuarieam simtit nevoia sa recuperam o experienta de tinerete: Humanitas Disponibil cu 54 lei in libhumanitas.

  ASTM B574 PDF

Aroganta Occidentului a fost pe masura. Neagu Djuvara Narrated by: Umor tonic, haz vehement, ochi critic fixat asupra subrezeniilor indigene, verva cotropitoare, limbaj luxuriant si un farmec al rostirii care nu se obtine din dictionare si compendii. Continentele insomniei Cioran si Dumnezeu By: Schelling, in Philosophie der Offenbarung Filozofia revelatieiii numeste Potenzen dynameis pe greceste ale sufletului omenesc, virtualitatile lui, variantele mai limpezi, mai structurate, ale identitatii sale.

Si suntem — sau, in orice caz, ar fi bine sa fim — intr-un dialog permanent cu posibilul acestui portret.

Andrei Pleşu

El se ocupa, din unghi “traditional”, de problematica religiei, dar o facea cu instrumentarul intelectului, situandu-se, de fapt, intr-o perspectiva “metafizica”. Humanitas Disponibil cu 35 lei in libhumanitas. Cancel anytime and keep your audiobooks.

Caci nu putem spune exact ce e natura, nu putem oferi reteta absoluta a intelegerii ei: Don’t like your audiobook? Feodor Dostoievski Narrated by: In materie de etica, functionam constant printr-o nedemolabila autocomplezenta. Suntem mereu insotiti de “modelul” nostru, de portretul nostru imbunatatit. Care ne andeei chipul adevarat?

Ce sublim pare totul! Gabriel Liiceanu Narrated by: Get access to the Member Daily Deal. Am citit cu mare placere, cu o profunda bucurie Muzica unei vieti. Dar o faci pe fondul unui travesti mental: