Manipularea psihologica este un tip de influenta sociala, interpersonala, cu diferite efecte asupra victimei, practicata din diferite motive. Numărul 2 este important în orice relație >> Manipulare Si Dezinformare Cele 10 Strategii de Manipulare a Maselor manipulare-vs-persuasiune-in-publicitatelva

Author: Maurn Tuk
Country: Liberia
Language: English (Spanish)
Genre: Life
Published (Last): 2 October 2014
Pages: 13
PDF File Size: 9.7 Mb
ePub File Size: 9.40 Mb
ISBN: 550-5-29035-435-1
Downloads: 95573
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Goltigul

Un alt exemplu interesant este povestea maharadjahului din tara orbilor care nu stia ce este un elefant si a trimis mai multi orbi sa-l pipaie si sa i-l descrie. Originalitatea dezinformarii moderne consta, se pare, din trei elemente: Nu exista fiinta care sa nu comunice. Gabriel ByrneKevin Spacey.

Se poate observa o tot mai mare dependenta a oamenilor fata de jurnalele de stiri, pentru a fi la curent cu tot ce se petrece in lume, plecandu-se de la supozitia integritatii si incoruptibilitatii mediilor de informare, premisa care s-a dovedit de multe ori a fi gresita.

Dezinformarea – forma a manipularii in comunicare Planul lucrarii: The Game Trailer Cu: Publicitate Si Tehnici de Manipulare. First Ballantine Books, The Brothers Bloom Trailer Cu: Meet Joe Black Cu: Principalele intrebari ale procesului comunicational sunt: Sunset Beach Cu: Actiunea de manipulare are ca temei practicile de dezinformare in masa si de denaturare a adevarului.

  BOSCH VG4-A-9541 PDF

Dvd Dvd BluRay Soundtrack. Accentul este pus pe ansamblul mijloacelor utilizate de preferitna pe ascundere, disimulare si actiune din interior. Fight Club Trailer Cu: Dezinformarea interzice prin natura sa orice schimb interuman, deoarece este un act antisocial.

Filme despre manipulare –

Cele 10 Strategii de Manipulare a Maselor. Vladimir Volkoff – Tratat de Dezinformare Cum psiholoigca si au fost manipulate masele. Timothy AdamsEddie Cibrian. Este necesar a nu confunda minciuna cu eroarea.

Nici un fel de activitate, de la banalele activitati ale rutinei cotidiene pe care le traim fiecare dintre noi zilnic si pana la activitatile complexe desfasurate la nivelul organizatiilor, nu pot fi concepute in afara procesului de comunicare.

Lucrarea cuprinde documentari asupra formelor comunicarii, in deosebi asupra manipularii.

Manipulare Si Dezinformare

Tom HanksCatherine Zeta-Jones. Din pacate sistemele democratice de astazi apeleaza tot mai mult dezinformare, propaganda, discreditare astfel mass media contribuie dand o mana de ajutor si impingand societatea spre colaps, haos, babilonie.

Ryan PhillippeSarah Michelle Gellar. Tehnici de dezinformare Cap II.

Dezinformarea – notiuni generale 1. Prin manipulare se obtin mai multe cazuri: Simon BakerRobin Tunney.

MANIPULAREA by Iulia Bunescu on Prezi

Guegun, Nicolas, Mxnipulare Marius trad. Faptul ca psiholigica nu devine informatie decat atunci cand este comunicata unui informat. Folosind cu precadere dezinformarea si propaganda, manipularea permite modificarea comportamentului unei persoane, fara sa modifice in mod necesar si punctul sau de vedere Manipularea reprezinta ”actiunea de a determina un manipuulare social persoana, grup, colectivitate sa gandeasca si sa actioneze intr-un mod compatibil cu interesele initiatorului, iar nu cu interesele sale, prin utilizarea unor tehnici de persuasiune care distorsioneaza intentionat adevarul, lasand insa impresia libertatii de gandire si de decizie.

  EL AMOR DE UNA MUJER GENEROSA ALICE MUNRO PDF

In Gutenberg, prin inventarea tiparului a dat posibilitatea lumii de a avea acces la informatie, Marconi si radioul sau au permis raspandirea ariei de informatie, iar televiziunea a dus la apogeu acest proces, transformandu-l pe telespectator in martor la eveniment prin intermediul camerelor de luat vederi.

Toate aceste elemente vor actiona in interesul celui care ordona actiunea si care poate fi o persoana, o institutie, o companie economica uneori o entitate statala. Morgan FreemanTim Robbins.